نايين ستاره اي در قلب كوير ايران

۱۱ بازديد

آشنايي با جاذبه هاي طبيعي نايين

تور داخلي ارزان

نائين در استان اصفهان و مركز شهرستان نائين قرار دارد. اين شهر در منطقه دشت كوير قرار گرفته‌است و آب و هوايي خشك دارد. قدمت شهر نائين بيش از سه هزار سال مي باشد و وجود مسجد جامع نائين كه از لحاظ قدمت اولين يا دومين مسجد پابرجا در ايران است؛ شاهدي بر اين مدعاست.
زبان وگويش محلي شهر نائين
مردم نايين به زباني سخن مي‌گويند كه باز مانده زبان ايران باستان و (پهلوي) است. گويش مردم انارك همانند گويش ناييني است  شايد امنيت اين منطقه در دل كوير باعث شده كه از حملات ياغيان تاريخ در امان بماند و لهجه خوري كمتر دستخوش تغيير تحول قرار گردد.

 

آشنايي با جاذبه هاي طبيعي نايين

 

تور گرجستان


لباس‌ها وپوشش‌هاي محلي شهر نايين
پوشاك، لباس مردم نايين نيز همچون ساير شهر هاست. اما برخي روستاها به ويژه مناطق شرقي نايين كشاورزان لباس سنتي قديم بر تن مي‌كنند. اين پوشاك شامل پيراهن ساده سفيد، بدون يقه و شلوار مشكي و ساده است.
غذاهاي بومي،ميوه‌ها، شيريني‌ها و ترشي و تنقلات محلي نايين
در منطقه نايين غذاهاي بومي چون آش جو و نيز توليدات محلي چون نان محلي، شيريني و... وجود دارد. سوغات نايين نيز در درجه اول صنايع دستي آن از جمله عبا، فرش و... سپس غذاهاي بومي است.

 

آشنايي با جاذبه هاي طبيعي نايين


صنايع دستي شهر نايين
كاشي سازي و كاشي كاري از هنرهاي دستي نايين است كه سابقه‌اي ديرينه دارد. به طوري كه تا حدود پنجاه سال پيش كاشي‌هاي توليد نايين به بيش‌تر شهرهاي بزرگ ايران صادر مي‌شد. همچنين شال نايين نيز از هنرهاي زيبا اين خطه بوده است كه اينك از ميان رفته است.

 

آشنايي با جاذبه هاي طبيعي نايين


جاذبه هاي طبيعي شهرستان نايين
 چشمه بازياب
 در مسير مهرجانبه چوپانان اندكي دورتر از از جاده اصلي، منطقه بازياب در دامنه كوهي بلند قرارگرفته است كه در آن چشمه‌ ي آبي بسيار گوارا قرار دارد. آب اين چشمه در ميان منطقه كويري خود از شگفتيهاست؛ وليكن گوارايي آن به معجزه مي‌ماند. بر ديواره كوه نيزحفره‌هايي بسيار صعب العبور هست كه ظاهرا در قديم انبار و محل نگاهداري اشياء وكالاهاي خاص بوده است.

 

آشنايي با جاذبه هاي طبيعي نايين


يخچال‌هاي قديمي
 در شهرستان نايين و حتي درپاره‌اي مناطق غير مسكوني، يخچال‌هاي قديمي يكي از مناظري است كه با مخروطي خود،چشم را نوازش مي‌دهند. از مهم‌ترين و زيباترين يخچال‌هاي شهرستان نايين، يخچال واقع در محله كلوان نايين است. يخچالي نيز در محمديه، پشت كوهي كه قلعه عاشورگاه بر فرازآن است وجود دارد. اين يخچال با كوه «كليزه» در دور دست بيابان هماهنگي شگفتي ايجادكرده است. همچنين يخچال روستاي بافران جزو يخچال‌هاي جذاب منطقه‌اند.

 

آشنايي با جاذبه هاي طبيعي نايين


باغ مصلاي نايين
مصلاي شهرنايين، باغي وسيع و زيبا ست كه تا چند سال پيش تفرجگاه مردم نايين بوده است ديوارهاي آجري آن بلند و كنگره‌اي است. چهار برج به طور قرينه در چهار گوشه آن قراردارد. درب اصلي باغ در سمت شمال شرقي، رو به امامزاده سلطان سيد علي باز مي‌شود. درمحل ورود به حياط يك هشت ضلعي ورودي آن هشتي، بالا خانه‌اي است هست كه محل كتابخانه مرحوم معاضد السلطنه پيرنيا بوده است. وسط باغ بقعه‌اي هشت ضلعي هست كه دو سه پله از سطح زمين بلندتر است. اين ساختمان به صورت چهار ايواني است و بر فراز آن گنبدي بلند و زيبا هست كه با كاشي فيروزهاي رنگ پوشيده شده است. زير گنبد مرحوم حاج عبدالوهاب و حاج محمد حسن كوزه كناني به خاك سپرده شده‌اند. حاج عبد الوهاب، عارف شهير و جد اعلاي خاندان پيرنياست. ساختمان بقعه مربوط به عهد قاجار است. يه فاصله كمي از ورودي، سنگ مرمر نفيسي نصب شده كه تاريخ آن مربوط به سال 935ه.ق است. اين سنگ متعلق به مزار سيد علي بن احمد نور بخش (بزرگ سلسله نور بخشيه) معاصر شاه طهماسب صفوي است. در يكي از اضلاع باغ آب انباري ساخته شده كه داراي دو راه پله مي باشد. يكي از اين راه پله‌ها در بيرون باغ واقع شده است اين آب انبار داراي دو بادگير بلند و زيبا نيز مي‌باشد.

 

آشنايي با جاذبه هاي طبيعي نايين


بازار تاريخي نايين
بازار نايين قلب تجاري و معبر اصلي بافت قديم نايين مملو از تجار، كسبه و خريداران بود اما اكنون در سكوت فرو رفته است. طول اين بازار تاريخي كه شامل صد و هفتاد باب مغازه است از دروازه چهل دختران شروع شده و به مسجد خواجه خضرمنتهي مي‌شود. بازار نايين بيش از يك هزارمتر و عرض آن بين سه تا پنج متر متغير است كه زماني به عنوان مهمترين مركز تجاري شهر و به عنوان قلب بافت قديم منطقه كويري نايين محسوب مي شده است. اين بازار مسقف است و نوع معماري آن به گونه‌اي است كه با كوچه‌هاي فرعي و اصلي به حسينيه‌ها و مراكز محلات مربوط مي‌شود. اين بازار داراي چهار سوق است. دكان‌هاي اين بازار با طرح‌هايي متنوع و متفاوت ماندن در بازار را تحمل پذيرتركرده و از يكنواختي و دور نگه داشته است. اين بازار در حال حاضر به علت انتقال مغازه‌هاي آن تا چند سال پيش فعال بودند و بازار شلوغ و پر رونق بود. چند اثر مهم وتاريخي شهر نايين چون مسجدشيخ مغربي، مسجد خواجه و حسينيه چهل ‌دختراندر اين بازار واقع شده‌اند. بازار نايين از جمله بازارهايي است كه در دوران‌هاي مختلف توسعه يافته است. و دردوره ايلخانان بيش از هر زمان ديگر توسعه يافت. ورودي بازار يكي از مهم‌ترين دروازه‌ها شهر محسوب مي‌شده است. اين مجموعه داراي دو كاروانسرا نيز هست. سقف اين بازار گنبدي و طاقي ضربي است كه نورگيرهايي دايره اي شكل در وسط طاق‌هاي آن پيش‌بيني شده است.

 

-------------------------

گردآوري و تنظيم : سفربين

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.